У ФОКУСУ

ново - internet.edu.rs

153-mrezni-sistemi-biblioteka

ново - internet.co.rs

МЕДИЈИ О НАМА

интерет портал

   

Е- ТЕАТАР

ИНТЕРНЕТ ПРИЈАТЕЉИ

 

Наши блогери

Пратите нас

Награђена књига нашег члана У.О.

Књига “Нова парадигма сарадње у библиотекама” др Адама Софронијевића, члана У.О. Интернет клуба Љиг, у издању Универзитетске библиотеке “Светозар Марковић” награђена је на фестивалу књиге “фесК, хуманистика, култура, уметност” у Београду наградом за најбољу књигу која доприноси иновативно-образовној пракси.

Тим поводом на фестивалу је у петак 30.марта (галерија Улус Кнез Михајлова 37) представљена ова књига на којој су говорили проф. др Милена Драгићевић Шешић редовни професор Факултета драмских уметности и др Дејан Масликовић помоћник министра у Министарству културе и информисања.

“Књига се издваја свеобухватним приступом проблематици библиотечког пословања. Аутор је обрадио читав низ тема без којих се не може разумети пословање савремених библиотека, од дигиталног читања и промена у процесу читања, па до унутрашњег предузетништва и менаџмент конецепата као што су Библиотека 2.0 и Предузеће 2.0”, нагласила је професорка Милена Драгићевић Шешић која је један од најугледнијих стручњака у области менаџмента у култури у Србији.

“Адам Софронијевић један је од ретких научника који је своја научна сазнања, исказана у књизи, преточио у конкретне резултате, кроз свој дугогодишњи рад у Универзитетској библиотеци”, истакао је др Дејан Масликовић и додао “Од када сам на месту помоћника министра и задужен за дигитализацију у култури блиско сарађујем са Софонијевићем и пратим његов и рад његовог тима у Универзитетској библиотеци и после читања ове књиге много ми је јасније како се остварују резултати које могу само да похвалм и препоручим осталим установама културе као пример најбоље праксе.”

Трећи најављени говорник Љиљана Петровић Зечић директорка Народне и универзитетске библиотеке из Бања Луке била је спречена да говори због неодложног пута у Сарајево, али је на промоцији књиге прочитан текст који је послала у коме између осталог каже: “Очигледно је да аутор књиге коју представљамо јесте библиотекар модерног доба, по начину на који пише и уводи раскош информационих технологија у библиотечко пословање, очигледно је и да прикупљајући информације из окружења апсолутно у тренду са савременим токовима модерног библиотекарства, очигледно је и да је књига поприлично испред нашег времена, а мислим на тренутно стање библиотекарства у Србији и Републици Српској. Честитам аутору Адаму Софронијевићу и издавачу Универзитетској библиотеци “Светозар Марковић”, аутору прије свега на конкретним помацима које је направио у библиотекарству и упорности које му очигледно не недостаје. Ова књига заслужује апсолутну пажњу и посвећеност сваког библиотекара, а у нади да ћемо направити добру компилацију савременог и традиционалног, активног корисника, активног и видљивог библиотекара...