У ФОКУСУ

ново - internet.edu.rs

153-mrezni-sistemi-biblioteka

ново - internet.co.rs

МЕДИЈИ О НАМА

интерет портал

   

Е- ТЕАТАР

ИНТЕРНЕТ ПРИЈАТЕЉИ

 

Наши блогери

Пратите нас

ДИДС 2018 - Чувари интернет идентитета

У години када .RS домен слави свој 10. рођендан, 6. и 7. марта, у Хотелу „Metropol Palace“ у Београду, .по девети пут се одржава годишња конференција о Интернету у Србији - ДИДС 2018. Слоган Дана интернет домена Србије ове године гласи „Чувари интернет идентитета“. Организатор је Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС) чији је Интернет клуб саоснивач.

Рад најпосећеније годишње конференција о Интернету у Србији - ДИДС 2018. одвијаће се у три блока:

1 „Сајбер личност“  2. „Дигитално наслеђе“  и 3. „Онлајн пословање“.

Са великим поносом истичемо да ће у на овом скупу од 11 излагача и 3 наша истакнута члана Матјаж Фило, Др. Адам Софронијевић и Драган Сајић.

Први блок - „Сајбер личност“ посвећен је актуелној теми GDPR . О њој, а и о другим аспектима приватности на Интернету, модератор Владимир Радуновић разговараће са учесницима панел дискусије.

Томас Рикерт (Thomas Rickert), председавајући Форума за називе и бројеве у Удружењу интернет индустрије „eco“, је адвокат из Немачке, који ће да одржи и уводно предавање у тему. У дискусији ће се придружити Кормак Каланан (Cormac Callanan), директор „Aconite Internet Solutions“ из Ирске, и Невена Ружић, помоћник генералног секретара при Поверенику за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

Други блок - „Дигитално наслеђе“ и бави се дигитализацијом у култури и науци, а модератор је др Тамара Вученовић.

Уводно предавање одржаће Матјаж Фило, руководилац Сектора за ИТ на Факултету друштвених наука у Љубљани. У дискусији учествују и др Адам Софронијевић, заменик директора Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ у Београду, и Никола Божић, програмски директор Истраживачке станице Петница.

Трећи блок - „Онлајн пословање“, модерира Радомир Лале Марковић, који је уједно и водитељ целе Конференције. Милован и Бранка Матијевић, из компаније „Mineco Computers“, представиће резултате истраживања „Индекс дигиталне виталности малих, микро и средњих предузећа у Србији 2017“, које је по први пут урађено у Србији.

Затим ће се представити домаће фирме које у свом пословању успешно користе све предности интернет технологија на националним интернет доменима: vivatravel.rs, garden.rs, archiplay.rs, iskonmode.rs, studiomaruska.rs и teglas.rs.