У ФОКУСУ

ново - internet.edu.rs

153-mrezni-sistemi-biblioteka

ново - internet.co.rs

МЕДИЈИ О НАМА

интерет портал

   

Е- ТЕАТАР

ИНТЕРНЕТ ПРИЈАТЕЉИ

 

Наши блогери

Пратите нас

WiFi културе Србије

WiFi културе Србије је ново пројектно апликативно-техничко решење Интернет клуба које својом функционалношћу омогућава корисницима услуга установа културе да комуницирају са дигитализованим садржајима културе Србије у области културног наслеђа на савремен и приступачан начин. Такође, обај пројекат чини велики корак у представљању и промоцији дигитализоване грађе као и популаризацију процеса дигитализације културног наслеђа.

Рутерир  WiFi културе Србије обезбеђују корисницима, посетиоцима установа  безусловну конекцију на мрежу (без лозинке и шифре), али уз условну актуелну информацију  о култури Србије и промоцију дигитализоване грађе културе Србије .  Повезивањем на такав WiFi сигнал у одабраном објекту културе, корисник на свом уређају ( таблет, PC, смарт телефон и сл. ) добија информацију са садржајем WiFi културе Србије и јасно описаним начином повезивања на интернет у ограниченом временском интервалу. Дужина сесије коришћења интернета је контролисана и сваки нови пут даје нови информацију о култури Србије.

Садржаје WiFi културе Србије пажљиво одабира уреднички тим пројекта који би требало  да окупи стручњаке из свих области културе Србије ( Селимир Радуловић, Ласло Блашковић, Милош Латиновић, Милкица Поповић, Ирена Поповић Драговић, Адам Софронијевић, Ирена Пелечек...) 

Брзина реализације пројекта, тачније његова имплементација у многоме зависи од резултата Конкурса Министарства  куклтуре за финансирање пројеката из области дигитализације културног наслеђа и савременог стваралаштва у Републици Србији у 2018. години.

База пројекта налазиће се на адреси www.wifi.digitalizacija.rs