У ФОКУСУ

ново - internet.edu.rs

153-mrezni-sistemi-biblioteka

ново - internet.co.rs

МЕДИЈИ О НАМА

интерет портал

   

Е- ТЕАТАР

ИНТЕРНЕТ ПРИЈАТЕЉИ

 

Наши блогери

Пратите нас

Умрежавање у култури

Mинистарство културе и информисања, у сарадњи са Привредном комором Србије, организовали су конференцију под називом “Култура и ИТ сектор”, у Београду. Конференција ће обухватити теме које су од кључног значаја за развој и представљање наше културе у свету и односе се на: културу у дигиталном окружењу, платформу за сарадњу установа културе и ИТ сектора, примере постојеће сарадње, презентацију и промоцију културног наслеђа и савременог стваралаштва кроз савремене технологије.

Интернет клуб ће у првој сесији представити своју визију  "Умрежавања у култури ", са акцентом на националне пројекте у овом сегменту ИТ комуникације.

Конференција је обухватила теме које су од кључног значаја за развој и представљање наше културе у свету и односе се на: културу у дигиталном окружењу, платформу за сарадњу установа културе и ИТ сектора, примере постојеће сарадње, презентацију и промоцију културног наслеђа и савременог стваралаштва кроз савремене технологије. Aкценат ће бити на значају дигиталнe трансформацијe културе, као кључног елемента за дуготрајно чување дигитализоване националне културне баштине и савременог стваралаштва, укључујући обезбеђивање трајног и поузданог приступа и оптималног и безбедног коришћења дигитализоване грађе.

фото сервис Наташа Матовић