У ФОКУСУ

ново - internet.edu.rs

153-mrezni-sistemi-biblioteka

ново - internet.co.rs

МЕДИЈИ О НАМА

интерет портал

   

Е- ТЕАТАР

ИНТЕРНЕТ ПРИЈАТЕЉИ

 

Наши блогери

Пратите нас

Љубовија 1999.

 ИНСТРУКТИВНИ СЕМИНАР ЗА АЖУРИРАЊЕ САДРЖАЈА WЕБ СТРАНИЦА БИБЛИОТЕКА - БИБЛИОТЕКЕ НА ИНТЕРНЕТУ. 

 
Циљ семинара - овладавање принципима селекције и техникама слања и обраде података за дневно ажурирање вести од појединачне библиотеке ка серверу - успешно је испуњен. 
Семинар је окупио 35 полазника, колеге библиотекаре из Народне библиотеке Србије, из библиотека: Аранђеловца, Врања, Зајечара, Зрењанина, Крушевца, Шапца, Сремске Митровице, Старе Пазове, Јагодине, Кикинде, Крагујевца, Лазаревца, Новог сада, Љубовије, Београдских општина: Палилуле, Чукарице, Звездаре, са Уба и катедре за библиотекарство Филолошког факултета у Београду, библиотеке Филозофског факултета у Новом саду...
У уводном излагању Миро Вуксановић, Управник Библиотеке Матице српске, Нови Сад у слову о ОТВОРЕНОЈ КЊИЗИ каже : 
 
... Отворити књигу значи пустити реч на слободу. Слобода за реч је слобода за нас. Ко то није разумео јос није ни проговорио. И тако у круг. Свеједно да ли је у том кругу укоричена књига, компактни диск или интернетски колоплет. Све је то књига, са више лица. Све то смо ми.
То је уједно био и мото овог семинара - Што више отварања књига, у што више библиотека њиховим присуством на интернету као глобалном медију.
 
 
Предавање проф.др.Александре Вранеш указало је на:
...Отварање фондова преко интернета, којем мора да претходи успостављање узајамног каталога, працење савремених стручних достигнућа кроз дискусионе трибине, редовно информисање, селективну дисеминацију информација, координирану набавку, међубиблиотечку позајмицу, комуникацију путем е-поште отворене су могућности и изазови сутрашњице, у коју су библиотекари знањима и ентузијазмом већ закорацили...
Мирко С. Марковић проф. wебмастер и wебаутор БИБЛИОТЕКЕ НАШЕГ ОКРУЖЕЊА. сажео је своје излагање у речи Јована Јовановића Змаја:

ИНСТРУКТОРИ ИНтернет клуба:
1. Зоран Танасијевић, wебмастер и wебаутор;
2. Милица Буха, wебмастер-дизајнер-администратор;
3. Драган Сајић, wебмастер, wебаутор у ( ТЕЛЕКОМ Србија);
4. Гордана Љубановић, библиотекар и wебинструктор,

Предавањима и практичним вежбањима у компјутерској учионици Гимназије ВУК КАРАЏИЋ у Љубовији и наставној сали мотела на Дрини упознали су полазнике са основама савременог приступа библиотека интернету и практицној примени овде први пут предстваљеног програма за ажурирање сајта ИНтернет Клуб БИБЛИОТЕКЕ ДИСКУРС.