У ФОКУСУ

ново - internet.edu.rs

153-mrezni-sistemi-biblioteka

ново - internet.co.rs

МЕДИЈИ О НАМА

интерет портал

   

Е- ТЕАТАР

ИНТЕРНЕТ ПРИЈАТЕЉИ

 

Наши блогери

Пратите нас

Ударио јунак - на три јунака

Годишња конференција о развоју Интернета у свету и на .RS и .СРБ доменским просторима Србије била је прилика за сусрет "треће" врсте.

Ударни трио Интернет клуба (Марковић, Сајић, Средојевић) сучелио је ставове са Гари Ијешом који се у компанији Google бави анализом трендова међу вебмастерима. Кратак сусрет, али садржајан.  

Прво 3 минута ( протоколарно), па онда 15 минута ( ванинституциоално) били су довољни да се наслуте неке тајне, до сада још несазнане. Ипак, било је то по оној народној - Ударио јунак - на три јунака.

Имали ко јачи од Google и ИНтернет клуба Љиг? 
Хвала ДИДС-у и РНИДС-у !

 

Ко је наш саговорник:

Гари Ијеш

Гари Ијеш се бави анализом трендова међу вебмастерима. Његова мисија је да помогне власницима веб сајтова да праве фантастичне сајтове како би корисницима пружили квалитетније искуство претраге. Гари обрађује велике количине података у потрази за начинима да унапреди претрагу Интернета. Када то не ради, онда доприноси Гугловом блогу „Webmaster Central”, а помаже и корисницима Гуглових форума за вебмастере да отклањају проблеме са својим сајтовима.

Пре него што се прикључио Гуглу 2011. Гари је предавао на тему онлајн новинарства у Румунији и иностранству. Радио је као технички саветник за неколико веома познатих медијских кућа, а слободно време је проводио по онлајн форумима, пружајући помоћ власницима веб сајтова који су имали проблеме са претрагом веба или вести. Студирао је информатику на Универзитету у Фениксу, а диплому из журналистике стекао је у школи новинарства „Ади Ендре” у Румунији.