У ФОКУСУ

ново - internet.edu.rs

153-mrezni-sistemi-biblioteka

ново - internet.co.rs

МЕДИЈИ О НАМА

интерет портал

   

Е- ТЕАТАР

ИНТЕРНЕТ ПРИЈАТЕЉИ

 

Наши блогери

Пратите нас

ЋИРБАСТЕРС 2.

ЋИРБАСТЕРС 1 је разбио митове о ћирилици на Интернету, објашњавајући да ли је истина и зашто није да Гугл не воли ћирилицу, да нема довољно ћириличких фонтова, да је тешко је претварање текста из латинице у ћирилицу и обрнуто, да друштвене мреже не раде са ћирилицом и да је ћирилица слабо заступљена?

Панел дискусија "Ћирбастерс 2", поводом пете годишњице постојања ћириличког националног интернет домена .СРБ, одржати 27. јануара у „Стартит центру”. Панел дискусија била је у духу наставка прошлогодишњег концепта названог „Ћирбастерс“, који је био посвећен разбијању погрешних митова о ћирилици на Интернету. Ове године се „Ћирбастерс 2“ бави изговорима за некоришћење ћирилице на Интернету.

Модератор ћирбастеровања бићо је Александар Гајшек, аутор емисије „Агапе“ на РТВ Студио Б, а у разјашњењу изговора о ћирилици учествовали су и Тијаго Фехејра (Thiago Ferreira), директор маркетинга удружења "Србија за младе", Урош Недељковић, адвокат и путник, мр Владо Ђукановић, лингвиста, и Душан Стојичевић, председавајући „Cyrillic Generation Panel“ при ICANN-у.